Сирник : розкішний рецепт від української господині

04 лютого 2024 р. 19:30

Дуже дякуємо автору за розкішні шедеври випічки!

Інгредієнти:

Форма : 32 × 21 см

ТІСТО :

  • 200 г масла / маргарину
  • 50 г смальцю
  • 3 жовтки
  • 2 – 3 ст. л. сметани
  • 200 г цукру
  • 1 пак. ванільного цукру
  • 18 г розпушувача
  • 3 – 4 ст. л. какао
  • +/- 400 г борошна

СИРНА МАСА:

  • 1.700 г сиру домашнього
  • 6 яєць + 3 білки
  • 250 – 300 г цукру
  • 2 пак. ванільного цукру
  • 2 ст. л. манки
  • сік і цедра лимона
  • 4- 5 ст. л. крохмалю
  • 200 – 300 г вишень консервованих

Приготування:

  1. Тісто: Борошно просіяти з какао і розпушувачем , натерти холодний маргарин , додати смалець – перетерти руками до крихт .
  2. Жовтки змішати з цукром , ван. цукром і сметаною , влити до борошна і швидко замісити пісочне тісто . Довго місити не треба !
  3. Розділити тісто на 1/3 і 2/3 частини . Більшу розкатати за розміром форми , викласти на пергамент , формуючи бортики , поставити форму з тістом в холодильник . Меншу частину тіста поділити ще на 2 рівні – одну в морозилку , другу скатати в 2 ковбаски , і теж в холодильник .
  4. Поки охолоджується тісто , приготуємо сирну начинку і зробимо кульки .
  5. Сирна маса: Сир перемолоти на м’ясорубці або іншим зручним для вас способом . Додати манку , половину цукру , ванільний цукор , жовтки , сік і цедру лимона . Все ретельно перемішати . Вкінці додати крохмаль , і акуратно ввести білки , збиті з дрібкою солі і рештою цукру .
  6. Вишневі очка: Ковбаски з шоколадного тіста порізати на невеличкі брусочки ( в мене вийшло 35 шт. ) . Кожен розкатати в паляничку , на неї викласти по 1 вишні (вишні пересипати крохмалем ) , і сформувати кульку . Викласти на дошку , присипану борошном , поставити в холодильник .
  7. Тісто у формі присипати манкою , викласти половину сирної маси , на неї шоколадно – вишневі кульки решту сиру зверху потерти тісто з морозилки .
  8. Випікати сирник при t 170 * не менше години , тоді зменшити t до 150 * і пекти ще 30 – 40 хв. Але ви завжди враховуйте особливості своєї духовки.
  9. При потребі зверху прикрийте фольгою . Сирник з духовки не виймаю відразу , а залишаю на 30 – 40 хв. Повністю охолоджений сирник поставити в холодильник . Так він краще нарізається .

Смачного !
 

Джерело

Читайте також