риємно 😘🌹💐
Так що читайте, зберігайте, діліться і готуйте із задоволенням! Буду вдячна за вашу оцінку❤
⠀
Для тіста:
200 мл молока;
2 яйця;
75 г вершк.масла;
75 г цукру, 10 г ван.цукру;
25 г пресован.дріжджів;
0,5 ч.л.солі;
Борошна ≈ 550 г.
Начинка:
650 г сиру (9%);
75 г цукру,
1 яйце +1 білок; ванілін за смаком.
1 жовток на мастило.
Всі продукти кімнатної tº
Опара: в теплому молоці розпустила дріжджі
з 1 ч.л. цукру (з заг.кількості) Додамо 5 ст.л. борошна (з заг. к-ті), перемішала до однородності. Забрала під плівку
⠀
Підготувала здобу: змішала до однорідності яйця, сіль, цукор, ван.цукор, м’яке верш.масло.
⠀
Здобу поєднала з підійшовшою опарою, перемішала до однородності.Добавила муку. Не всю відразу, зазвичай залишаю пару ложок. Перемішала дерев’яною ложкою. На стіл висипала решту борошна, замісила (близько 10-ти хв) тісто. У мене пішло борошна 540 гр.
⠀
Тісто округлила, поклала в змащену росл.олією ємність, затягла плівкою, прибрала на підняття.
⠀
Зробила обминання, округлила, затягла плівкою, прибрала щоб піднялось.
Приготувала начинку: сир розім’яти (крупнозернистий перетерти на сито), додала цукор, ваніль, яйце, перемішала. Ще трохи додала білка, перемешала. Начинка не повинна бути занадто рідкою!
⠀
Килимок посипала борошном, виклала тісто, що підійшло, злегка розправила руками надаючи прямокутну форму (Не обминати !!!), розкачати в рівний пласт ≈57х40 см (товщина менше 5 мм) .Виложила начинку, розтягла рівним шаром по тісту не доходячи до одного і другого краю по 2 см.
Згорнула в рулет, що не уплотняя. Ниткою розділила на 12 рівних частин. Кожну приплюснула, хвостик підтягла, сховала під низ. Виложила на застелене деко, прибрала під плівку для вистоювання.
Булочки змастил
а розведеним з 2 ч.л. води жовтком, залишила ще на хвилин 10.
⠀
Випікала при t 180º С ≈25 звилин. Дивіться по своїй духовці.