Що додати в тісто для пишності: секрети від досвідченого пекаря

13 листопада 2020 р. 19:41

Існує багато способів підготувати тісто до запікання. Але незмінними є такі секрети успішного тіста.
  1. Підготувати борошно

Головною складовою тесту є борошно. Воно повинна бути розсипчастим, білого кольору і без грудок. Для виключення будь-якого відхилення її варто просіяти через сито. За допомогою нього якраз втечуть будь-які механічні домішки.

2. Секретний інгридієнт

Для пишності і м’якості ваших булочок потрібно додавати розведений крохмаль. Цей секрет ідеальний для дріжджового тіста. До речі, булочки і на другий ранок буду радувати вас свіжістю, а також не зачерствіють.

Для тіста, крім листкового, заварного і пісочного слід додавати манну крупу, розпарену. Одну столову ложку на півлітра рідини. Завдяки цьому секрету, булочка не засохне і не зачерствіє

3. Вода

Звично робити тісто на молоці. Булочки виглядають рум’яними, з апетитною скоринкою. Але. Крім молока, до складу рекомендується додавати половину склянки мінералки. Або ж засипати половину столової ложки соди з лимонним соком або оцтовою есенцією і додати в опару. За підсумком, ви отримаєте випічку в два рази пишніше ніж звичайну. Для тіста з дріжджами є одна особливість, будь-яка рідина, яку ви додаєте в тісто має бути від 30 до 35 градусів. Це ідеальний температурний діапазон для активності дріжджів.

4. Температурний режим

Продукти для замісу тіста повинні відповідати кімнатній температурі. Перш ніж додавати інгредієнти, дістаньте все з холодильника і залиште остигати на годинку. Інакше, ваше тісто не підніметься, а випічка буде жорсткою і гумовою

5. Масло

Що стосується вершкового масла, то в здобне тісто його не рекомендується додавати в розтопленому вигляді, це зробить структуру тесту гірше. Краще використовувати масло, розм’якшене до консистенції сметани з урахуванням додавання його в кінці замішування тіста. Це позитивно позначиться на ефекті бродіння.

Закон відмінної випічки простий:
якомога більше жиру і менше рідини. За підсумком, ви отримаєте розсипчасті булочки, що тануть у роті.

6. Яйця
Яйця в дріжджове тісто слід додавати не цілком. Жовтки дадуть вам більш пишну, смачну випічку. Білки краще використовувати в кінці, для змазування випічки для золотистої скоринки

7. Цукор

Не варто перебільшувати користь цукру в тісті. При надлишку цукру, булочки швидко підгорають. Крім цього, на стадії замішування тіста, цукор, а точніше, його надлишок, уповільнює роботу дріжджів і зменшує пишність випічки.

8. Сипучі інгридієнти

Для дріжджового тіста найкраще підійдуть пресовані дріжджі. Будьте обережні з сухими дріжджами, вони можуть не подіяти, навіть якщо ви не порушили послідовність їх використання.

Сода- теж небезпечний інгредієнт. Її надлишок додасть неприємний післясмак випічці. Вона буде гумовою і щільною.

Розпушувач варто просівати разом з борошном, для кращого і рівномірного перемішування цих двох важливих інгредієнтів.

Читайте також