Рецепт святкового рулету з печінки. Відмінна заміна печінковому торту!

05 січня 2020 р. 20:04

Рулет з печінки стане відмінною заміною торту з того ж продукту. Виглядає рулетик дуже ефектно і красиво. Виходить ця закуска дуже смачною і ситною. Готується вона легко, швидко і з простих продуктів.

Інгредієнти для печінкового рулету:

  • 500 г яловичої печінки;
  • 200 мл молока;
  • 3 курячих яйця;
  • 100 г борошна;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • пів чайної ложки солі;
  • чорний мелений перець в залежності від смаку.

Інгредієнти для начинки рулету:

  • 150 г цибулі або дві цибулини;
  • 300 г або три морквини;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • 5 зуб. часнику;
  • 250 г майонезу;
  • чорний мелений перець в залежності від смаку.

Приготування печінкового рулету

Печінку миємо, видаляємо плівку і прожилки. Нарізаємо на шматки і подрібнюємо в блендері. Якщо вирішили перекрутити в м’ясорубці, то зробіть це два рази.

Печінку перелийте в глибокий посуд, додайте всі яйця, пів чайної ложки солі і перчик. Гарненько перемішайте віночком, щоб розбити яйця.

Далі влийте молоко і перемішайте, потім масло і знову перемішайте. Просійте борошно відразу в печінку і перемішайте до однорідного стану. Дайте тісту постояти 15 хв.

Візьміть сковорідку для млинців бажано великим діаметром, змастіть олією і налийте тісто. Обсмажте з обох сторін до золотистості. Млинці виходити тонкими і не будуть рватися. Так посмажте всі млинці.

Приготуємо начинку.

Грубо натріть моркву. Цибулю наріжте невеликими квадратними шматочками.

Викладіть цибулю в розігріту сковорідку з олією і обсмажте до золотистого кольору. Потім додайте моркву і тушкуйте до готовності на середньому вогні. У готові цибулю з морквою додайте 1/3 чайної ложки солі і перчик.

Видавіть часник в майонез, який можна замінити сметаною.

З тієї кількості інгредієнтів має вийти дев’ять млинців. На один рулет знадобиться три млинця.

Перший млинець змастіть майонезом з часником, накрийте другим млинцем, акуратно притисніть долонею. На другий млинець викладіть 1/3 морквяно-цибулевої начинки, рівномірно розподіліть. Зверху покладіть третій млинець, притисніть долонею змастіть його майонезом з часником. Також зробіть з іншими шістьма млинцями.

Обережно скрутіть млинці в рулет. Має вийти три однакових рулетики.

Помістіть рулети на пару годин в холодильник.

Через зазначений час дістаньте рулети і розріжте на порційні шматочки. Красиво викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте. Смачного!

Джерело

Читайте також