Щоб приготувати пиріг візьміть такі інгредієнти:
- 2,5 склянки борошна;
- 1 стакан варення на свій смак;
- 250 мл кефіру;
- 2 курячих яйця;
- 80 г родзинок;
- пів склянки цукру;
- пів ч. л. соди;
- ваніль в залежності від смаку;
- щіпку солі.
Процес приготування пирога з варенням
У варення покладіть пів ложечки соди і гарненько перемішайте. Дайте постояти 3-4 хвилини.
Розбийте в посуд яйця. Додайте до них щіпку солі, цукор і ванілін. Перемішайте і перекладіть в варення. Ще раз добре перемішайте.
Просійте борошно і потроху всипте в яєчну суміш. Муки можливо знадобиться менше, тому стежте за тим, щоб не переборщити. Всипте рівно стільки, скільки потрібно.
Промийте ізюм і залийте кип’ятком на 5-10 хвилин. Воду злийте і відіжміть родзинки. Додайте їх в тісто і обережно перемішайте.
Ємність для випічки або деко застеліть пергаментним папером. Викладіть тісто.
У попередньо розігріту духовку поставте випікатися пиріг при 180 ° приблизно 40 хв. Слідкуйте за готовністю.
Вийміть пиріг з форми і посипте цукровою пудрою.