Тим, хто все ж не готовий відмовитися від м’ясної складової повідомляємо: рецепт шашлика з шампіньйонів також включає смужки бекону і цибулю. Страву, яка наповнює весь будинок неповторним ароматом, захочеться готувати частіше, а не тільки в сезон шашликів.
Інгредієнти:
- Шампіньйони – 600 г
- Цибуля – 1-2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Італійські трави – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Бекон – 50 г
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування
1. Як замаринувати шампіньйони для шашлика? Почистіть гриби. Перенесіть в глибоку ємність. Додайте сметану і гірчицю, перець, італійські трави, соєвий соус і лимонний сік.
2. Очистіть цибулю. Наріжте кільцями. Пересипте до грибів, перемішайте і залиште маринуватися 10 хвилин.
3. Наріжте бекон тонкими скибочками.
4. Замочіть шпаги у воді. Далі необхідно нанизати гриби, бекон і цибулю на шпажки, чергуючи ці продукти.
5. Відправте шашлик до духовки на 15-20 хвилин готуватися при 180 °С.
До шашлика з грибів зазвичай подають білий соус. Для його приготування змішайте 100 мл домашньої сметани, зелень за смаком (кріп і петрушка), 2 зубчики часнику, трохи меленого перцю, сіль, мелений коріандр і хмелі-сунелі також за смаком. Подавайте соус до грибів і насолоджуйтеся.Смачного!