Цим рецептом зі мною поділилася свекруха, і я дуже вдячна їй за це. Страва готується дуже легко, а виходить дуже смачною і ситною. А найприємніше – нею ти вбиваєш двох зайців відразу: і час зекономиш, бо тобі не треба готувати до них окремо гарнір, і потішиш домашніх незвичайною вечерею.
Сьогодні редакція Тутка розповість тобі, як приготувати биточки з фаршу в духовці. Неможливо відірватися!
Інгредієнти:
- 500 г фаршу
- 300 г картоплі
- 4 яйця
- 200 г цибулі
- 50 г майонезу
- 150 г сиру
- сіль, перець за смаком
1. Один з елементів начинки биточків картопля. Саме завдяки йому вам не знадобиться готувати гарнір до цих незвичайним котлет.
Картоплю необхідно заздалегідь відварити до напівготовності. Остудіть картоплю і натріть на крупній тертці, а потім перекладіть її в зручну мисочку, додайте столову ложку майонезу, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте.
2. Цибулю очистіть і також дрібно поріжте, а потім обсмажте на олії до золотистого кольору.
3. Яйця відваріть, остудіть і дрібно поріжте, додайте трохи майонезу і перемішайте.
Натріть сир на дрібній тертці.
4. Застеліть деко папером для випічки, а потім змастіть невеликою кількістю олії. Викладіть фарш у вигляді тонких коржів, товщиною не більше 1 сантиметра. М’ясні коржі старайтеся робити однакової величини, залишаючи між ними трохи вільного місця.
5. Зверху на фарш викладайте обсмажену цибулю, потім яйце з майонезом. Далі – шар з тертої картоплі. Картоплю можна трохи змастити майонезом.
6. Зверху посипте кожен биточок тертим сиром. Запікати страву в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
7. Ось і все, биточки з фаршу і картоплі готові. Смачного!
ПОРАДА РЕДАКЦІЇ
А для тих, хто дотримується посту або вирішив зовсім відмовитися від вживання м’яса у своєму раціоні, пропоную дізнатися прекрасний рецепт ситних і корисних котлет з кабачків. Припадуть до смаку навіть найбільш вибагливим!
Биточки з фаршу під сиром – найкраще рішення для вечері в колі сім’ї! Цю страва зручно подавати для святкового столу, запікаються порційно – в одній страві відразу присутні і м’ясо, і гарнір.
Спробуйте приготувати ці смачні биточки, посипавши перед подачею зеленою цибулею, – розлетяться гарячими! Страва досить ситна – знахідка для будь-якої господині.