Рецепт повітряних Українських пончиків для всієї родини

26 січня 2020 р. 20:05

Пончики будуть дуже повітряними і м’якими, залишаться свіжими навіть на наступний день.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт;
  • молоко, 500 мл;
  • масло вершкове, 125 г;
  • вода тепла, половина склянки;
  • дріжджі сухі, половина пакетика;
  • сіль, 1.5 ч.л;
  • борошна стільки, скільки візьме тісто, щоб бути м’яким і не липким;
  • цукор. 2 ст.л.

Процес приготування

Така кількість продуктів, дозволить приготувати 40 штук пончиків, можете взяти менше інгредієнтів.

З’єднуємо молоко і воду і підігріваємо до теплого стану.

Всипаємо в суміш дріжджі і цукор, перемішуємо, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.

Розтоплюємо вершкове масло і разом з яйцем додаємо в масу, перемішуємо. Якщо хочете, додайте ванілін.

Просіваємо борошно і частинами додаємо в тісто, вимішуємо до м’якості, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Розкачуємо тісто в шар, товщиною 1 см і вирізаємо пончики формочками або склянкою.

Розігріваємо велику кількість рослинної олії і обсмажуємо пончики.

Викладаємо на паперові рушники, потім укладаємо на тарілку і посипаємо пудрою, можна разом з корицею.

Джерело 

Читайте також