Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт;
- молоко, 500 мл;
- масло вершкове, 125 г;
- вода тепла, половина склянки;
- дріжджі сухі, половина пакетика;
- сіль, 1.5 ч.л;
- борошна стільки, скільки візьме тісто, щоб бути м’яким і не липким;
- цукор. 2 ст.л.
Процес приготування
Така кількість продуктів, дозволить приготувати 40 штук пончиків, можете взяти менше інгредієнтів.
З’єднуємо молоко і воду і підігріваємо до теплого стану.
Всипаємо в суміш дріжджі і цукор, перемішуємо, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
Розтоплюємо вершкове масло і разом з яйцем додаємо в масу, перемішуємо. Якщо хочете, додайте ванілін.
Просіваємо борошно і частинами додаємо в тісто, вимішуємо до м’якості, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Розкачуємо тісто в шар, товщиною 1 см і вирізаємо пончики формочками або склянкою.
Розігріваємо велику кількість рослинної олії і обсмажуємо пончики.
Викладаємо на паперові рушники, потім укладаємо на тарілку і посипаємо пудрою, можна разом з корицею.