Тутка пропонує чудовий варіант закуски з баклажанів для заготівлі на зиму. Пряна, з помірною гостротою, вона сподобається любителям пікантних комбінацій. Особливий кавказький колорит частуванню нададуть волоські горіхи: поєднання цих інгредієнтів у стравах — візитна картка регіону.
Оцет для маринаду радимо брати в концентрації 9 %. Якщо використовуєте звичайний 6%-й, збільште кількість в 1,5 раза. Ще більший аромат закусці надасть свіжа кінза, якщо заміните нею петрушку.
Інгредієнти:
- Баклажан – 1,5 кг
- Волоські горіхи – 1 склянка
- Часник – 10 зубчиків
- Перець чилі – 1 шт.
- Соняшникова олія – 50 мл
- Петрушка – 1 пучок
- Оцет – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
Приготування
1. Баклажани наріжте кружечками або пластинками завтовшки 3-4 мм. Посоліть 1 ст. л. солі, залиште на годину. Промийте під проточною водою, злегка відтисніть, потім обсмажте на добре розігрітій сковороді з додаванням 2 ст. л. олії.
2. Зелень, часник, перець чилі та горіхи пропустіть через м’ясорубку. Додайте оцет, олію, що залишилася, і сіль. Перемішайте.
3. Баклажани та заправку складіть шарами в простерилізовані банки. Коли заповните місткості, прикрийте їх кришками, поставте в каструлю з водою і стерилізуйте: 15 хв. пів літрові банки та 20 хв. літрові. Після цього закрутіть.
А в якому вигляді ви любите баклажани найбільше? Поділіться в коментарях!