Мармелад з ківі і банана можна готувати цілий рік, свіжі фрукти в наших магазинах тепер завжди. Ківі надає десерту приємну кислинку, доповнюючи смак солодкого банана.
Інгредієнти:
- Ківі – 2 шт.
- Банан – 2 шт.
- Вода – 40 мл
- Мед – 1 ч. л.
- Агар-агар – 10 г
- Кокосова стружка за смаком
Приготування
- Очищаємо і нарізаємо фрукти. Агар-агар заливаємо водою. Подрібнюємо банан і ківі блендером до однорідності.
- Переливаємо фруктову масу в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо агар-агар, перемішуємо і варимо на малому вогні 2-3 хвилини.
- Знімаємо з вогню і додаємо мед. Форму застилаємо харчовою плівкою і виливаємо суміш.
- Застиглий мармелад ставимо в холодильник на кілька годин. Готовий мармелад нарізаємо кубиками і посипаємо кокосовою стружкою.
Домашній мармелад зберігається до тижня в холодильнику. Відсутність цукру робить десерт дієтичним, а використання агар-агару дозволяє вживати цей мармелад вегетаріанцям.