РЕЦЕПТ: Домашній мармелад зі смаком ківі та банану — смачніший за цукерки

29 вересня 2019 р. 18:45

Все частіше турботливі мами готують для своїх дітей домашні солодощі. Смачний і корисний фруктовий мармелад чудово замінює шкідливий магазинний, і малюки від нього просто у захваті.

Мармелад з ківі і банана можна готувати цілий рік, свіжі фрукти в наших магазинах тепер завжди. Ківі надає десерту приємну кислинку, доповнюючи смак солодкого банана.

Інгредієнти:

  • Ківі – 2 шт.
  • Банан – 2 шт.
  • Вода – 40 мл
  • Мед – 1 ч. л.
  • Агар-агар – 10 г
  • Кокосова стружка за смаком

Приготування

  1. Очищаємо і нарізаємо фрукти. Агар-агар заливаємо водою. Подрібнюємо банан і ківі блендером до однорідності.
  2. Переливаємо фруктову масу в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо агар-агар, перемішуємо і варимо на малому вогні 2-3 хвилини.
  3. Знімаємо з вогню і додаємо мед. Форму застилаємо харчовою плівкою і виливаємо суміш.
  4. Застиглий мармелад ставимо в холодильник на кілька годин. Готовий мармелад нарізаємо кубиками і посипаємо кокосовою стружкою.

Домашній мармелад зберігається до тижня в холодильнику. Відсутність цукру робить десерт дієтичним, а використання агар-агару дозволяє вживати цей мармелад вегетаріанцям.

Джерело

Читайте також