Інгредієнти:
- - Помідори стиглі червоні (5 кілограмів);
- - Морква (1 кілограм);
- - Яблука кислі (1 кілограм);
- - Перець солодкий червоний (1 кілограм);
- - Ріпчаста цибуля (1 кілограм);
- - Часник (400 грамів);
- - Оцет дев'яти-відсотковий (0,5 літра);
- - Соняшникова олія (0,5 літра);
- - Сіль (5 столових ложок);
- - Перець гіркий (2 штуки);
- - Цукор (350 грамів);
- - Паприка мелена (2 чайні ложки).
Спосіб приготування:
Слід підготувати всі продукти: помити, очистити від лушпиння і шкірки, видалити насіння. Помідори, яблука, ріпчасту цибулю, гіркий і солодкий перець змели на м'ясорубці, моркву потри на дрібній тертці. Змішай всі овочі і провари на середньому вогні дві години, помішуючи час від часу. Відстав на годину - нехай охолоне, а потім знову повари протягом години. Цю операцію повтори ще один раз.
За п'ятнадцять хвилин до закінчення варіння кинь у масу тертий (або роздавлений) часник, додай олію, оцет, цукор, сіль і паприку, гарненько перемішай. Цей рецепт аджики з помідорів із часником припускає, що її гарячою розкладаємо у банки, закриваємо кришкою і накриваємо рушником до повного охолодження. Стерилізувати не потрібно.
Кожна господиня має свій рецепт, який підходить їй та її родині. Тому ти можеш вдосконалити рецепт, додавши улюблені спеції (хмелі-сунелі, кінзу, базилік) або змінити пропорції солі, цукру, паприки. Діставши таку заготовку з льоху або комори взимку, ти порадуєш себе і своїх близьких вишуканою приправою до м'яса, птиці, шашлику, мантів, макаронів. А ще можна взяти ароматний лаваш, мокнути його в аджику і насолоджуватися її чудовим смаком, закривши очі. Переконайся в цьому сама!