Інгредієнти:
Яблука – 0,7 кг.;
Цукор – 0,73 кг.;
Цукрова пудра – 1 скл.;
Білок курячий – 1 шт.;
Сіль кухонна – 1 дрібка;
Агар – агар – 10 гр.;
Вода питна – 0,170 л.;
Ванільний цукор – 10 гр.
Приготування:
Розчиніть агар – агар у воді. Залишіть його набрякати протягом 50 хв.
Розріжте яблука на 4 частини, витягніть насіння, складіть на деко та випікайте протягом 20 хв., при температурі 180 гр.
Після м’якуш яблук перекладіть у чашу блендера, додайте цукор – 250 гр., ванільний цукор та перемішайте. Суміш залишіть охолоджуватись.
Агар – агар поставте на плиту, закип’ятіть та додайте цукор, який залишився. Варіть суміш протягом 5 хвилин. Суміш повинна стати тягучою.
Збийте білок з сіллю та додайте у пюре.
Не припиняючи збивати яблучну суміш дуже обережно додайте гарячий агар – агар. Суміш повинна бути збитою до твердих піків та збільшитись в об’ємі.
Перекладіть суміш у кондитерський мішок.
Застеліть на стіл пергамент та відсадіть на нього зефір за допомогою кондитерського мішка.
Залишіть зефір остигати протягом 20 годин при кімнатній температурі.
Після перетрусіть зефір цукровою пудрою та складіть у пластмасовий контейнер. Контейнер поставте у прохолодне місце.