Ось що потрібно:
- кефір – 200 мл
- цукор – 4 ст.л.
- 1 яйце
- ванілін – трошки
- масло – 50 гр
- розпушувач – 1 ч.л.
- соняшникова олія (для смаження) – 1 ст
Готуються пончики так
Масло дістаємо заздалегідь, воно повинно кімнатної температури. Змішуємо його, додавши яйце і цукор до однорідної маси. Додаємо кефір.
Борошно, розпушувач і ваніль вмішуємо до решти продуктів.
Тісто не повинно бути «крутим», тому не сипте багато борошна, а то пончики вийдуть жорсткими. Досить, щоб воно не липло до рук.
Обсмажуємо в розжареній олії з обох боків до золотистості.
Знімаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
Дітям дуже сподобалися з варенням, згущеним молоком, просто з цукровою пудрою. Спробуйте! Часу треба дуже мало, задоволення багато!