бісквіт:
- ¾ склянки олії
- ½ склянки води
- 1 склянка цукру
- 3 столові ложки какао
- 1,5 склянки борошна
- 5 яєць
- 1 чайна ложка порошку для випічки (в інших джерелах зустрічається столова ложка, тут вже на ваш розсуд )
- 1 чайна ложка соди
- ½ склянки цукру
сирна маса:
- 500 г сиру
- 250 г ванільної сиркової маси
- 16 г ванільного цукру
- 250 г вершкового масла
- 6 столових ложок цукру
Збиті вершки
- ½ літра збитих вершків 30% або 36%
- 1 столова ложка цукрової пудри
- 1 чайна ложку желатину
ще:
- 50 г темного шоколаду • 0,5 л з варення з чорної смородини
Спосіб приготування:
1. Підготуйте бісквіт: в каструлю, влити воду і олію, залити 1 склянкою цукру і какао. Добре перемішати, закип’ятити і охолодити. Отриману глазур ми повинні додати в бісквіт.
2. жовтки, відокремлені від білків. Збити білки до жорстких піков. Потім повільно додати ½ склянки цукру і перемішати до повного розчинення цукру.
3.Взбити до піни яєчні жовтки, додати їх до білків, акуратно перемішати.
4. Глазур додати порціями. Акуратно перемішати.
5. Борошно з розпушувачем і содою просіяти до маси. Акуратно об’єднати компоненти ложкою або лопаткою.
7. Випікати при 180 градусів С протягом 40-45 хвилин
8. Бісквіт охолодити, потім розрізати на 2 частини
6. Тісто залити в форму розмірами 22×37
9. Приготувати сирну масу: м’яке вершкове масло розтерти з цукром
9. Приготувати сирну масу: м’яке вершкове масло розтерти з цукром
10. Окремо збити сир, вершковий сир і ванільний цукор.
11. Повільно додайте вершкове масло . Ретельно перемішати
12. Вершки збити з цукром, додати приготовлений желатин
13. Один корж помістити в форму, змастити варенням
14. Зверху сирну масу, накрити другим коржем
15. Зверху знову змастити варенням
16. Потім крем з вершків і посипати тертим шоколадом
17. Поставити пляцок в холодильник. Насолоджуйтесь.