Пляцок "Кислий": дуже старенький рецепт дріжджового пляцка, проте дуже смачного. Фото

19 грудня 2018 р. 18:55

Старенький рецепт дріжджового пляцка, проте дуже смачного. Фото

Тісто:

  1. 1 л і 1 ст. муки
  2. 1 п маргарини
  3. 5 ст лож. цукру
  4. 8 жовтків
  5. 5 ст. лож. молока 
  6. 4 ст. лож. сметани
  7. 0,5 пачки дріджів
  8. Ваніль

Муку перетерти з маргариною,додати збиті жовтки з цурком, додати розведенні у теплому молоці зі сметаною дріджі, ваніль, замісити не туге тісто, поставити щоб підкисло 20 хв.

Готуємо начики:

1. 200 г маку змолоти, додати 4 яйця + 0,5 ст. цукру( збити), 1 ст. лож. крохмалю, 1 ст. лож. манки

2. 8 білків збити з 8 ст. лож. цукру, додати 2 ст. лож. какао, 6 ст. лож. муки, 1 ст. горіхів порізаних.

Коли тісто підкисло ділимо його на 4 частини, змащуємо велику бляшку маргарина + мука, розтачуємо 1 частину викладаємо у форму, змащуємо вареням( можна вишні),розтачуємо знову тісто застеляємо його на вареня(вишні), виливаємо мак, знову застеляємо тістом, потім горіхова маса і знову тісто, ставимо щоб трохи пікиснув, коли гарно підніметься поколоти вилкою і помастити збитим яйцем і у духовку) пекти до готовності, щоб зарумянився. Начинки можна міняти місцями.

Смачного!

За рецептом Ірини ТАТАРИН

 

Читайте також