Пляцок де всі коржі печуться одночасно. Все так просто!

28 серпня 2019 р. 19:24

Складники (пляцок виходить дуже великим тму пропонуємо робити половину порції):
  • 1 літрова банка  і 1 склянка борошна
  • 1 пачка  маргарини
  • 5 ст лож. цукру
  • 8 жовтків
  • 5 ст. лож. молока
  • 4 ст. лож. сметани
  • 50 гр дріджів
  • ваніль

Муку перетерти з маргарином, додати збиті жовтки з цурком, додати розведені у теплому молоці зі сметаною дріджі, ваніль, замісити не туге тісто, поставити щоб підкисло 20 хв.

Готуємо начику:

1. Пів пачки маку(200 гр) змолоти, додати 4 яйця + 0,5 ст. цукру( збити), 1 ст. лож. крохмалю, 1 ст. лож. манки(якщо начинка виходить досить рідкою то додайте ще крохмалю)

2. 8 білків збити з 8 ст. лож. цукру, додати 2 ст. лож. какао, 6 ст. лож. муки, 1 ст. горіхів порізаних.

Коли тісто підійде ділимо його на 4 частини, змащуємо велику форму маргарином + мука, розтачуємо 1 частину викладаємо у форму, змащуємо вареням(будь-яке на ваш смак, але не рідке), розкочуємо  знову тісто застеляємо його на вареня, виливаємо мак, знову застеляємо тістом, потім горіхова маса і знову тісто, ставимо щоб трохи підійшов, коли гарно підніметься помастити збитеи яйцем і у духовку) пекти до готовності, щоб зарумянився. Смачного!

Автор фото та рецепту Ірина Татарин

Джерело: nyam-nyam-5.com

Читайте також