Плавлений сир роблю сама всього за 10 хвилин. Хто пробував мій сир, не вірять, що сама зробила

30 січня 2020 р. 16:51

Плавлений сир власного виробництва – це саме та якісна страва, від якого ви не зможете відмовитися.
  • сир домашній або покупний жирний – 500 г;
  • вершкове масло якісне – 60 г;
  • сіль і сода – по 0.5 ч.л;
  • яйце – 1 шт;
  • кріп.

За допомогою блендера збиваємо сир до однорідності. Якщо у вас немає домашнього сиру, купіть самий жирний або зробіть сир  з жирного покупного молока.

Для плавлення сиру, ефективніше брати посуд з нержавіючої сталі.

Кладемо сир в каструлю і додаємо інші інгредієнти крім вершкового масла і кропу.

Добре все перемішуємо.

Включаємо мінімальний вогонь і постійно перемішуємо масу. Через кілька хвилин ви помітите, що сир починає плавитися і перемішувати масу, стане легше.

Коли маса стане тягучою, додаємо вершкове масло і добре змішуємо до однорідності.

Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.

Тепер можна додати дрібно нарізаний кріп, інші трави, можна сухі трави і спеції, шматочки овочів, часник і будь-які добавки на свій смак.

Перекладаємо масу в ємність, охолоджуємо і ставимо в холодильник.

Спрощує процес і запобігає пригоранню маси каструля з подвійними стінками, між якими наливається вода.

Процес варіння сиру займає не більше 10 хвилин, все залежить від обсягу сиру.

Джерело

Читайте також