Якщо ви обожнюєте піцу, але не маєте бажання довго з нею «гратися», цей рецепт стане вашим улюбленим!
Така домашня піца готується за лічені хвилини, тож буде ідеальним варіантом як для сніданку (коли всі поспішають, але хочуть перекусити чимось смачненьким), так і для вечері (коли після довгого робочого дня зовсім немає сил куховарити).
Інгредієнти для тіста:
сметана — 4 ст. л.
майонез — 4 ст. л.
яйця — 2 шт.
борошно — 9 ст. л. (без гірки)
Для начинки:
сир твердий — 50 г
шинка або ковбаса — 100 г
шампіньйони (невеликі) — 4-5 шт.
помідор — 1-2 шт.
зелень — за смаком
Приготування:
Змішуємо всі інгредієнти для тіста. Воно повинно бути рідким, як сметана. Після цього виливаємо тісто у сковорідку, попередньо змащену олією.
Нарізаємо ковбасу чи шинку, шампіньйони і помідори, викладаємо на тісто. Після цього затираємо все сиром і накриваємо кришкою. Ставимо піцу на плиту і готуємо на маленькому вогні. Через 5 хвилин посипаємо подрібненою зеленню.
Готовність піци визначається по верхньому шару сиру, який має добре розплавитися. Низ випічки повинен трохи підрум'янитися і стати твердуватим.
Зазвичай піца готується за 10-15 хв.
Додамо, що варіанти начинки можна змінювати у залежності від того, що вам більше до вподоби.