Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір – 400 мл;
- борошно – 350 – 400 гр;
- цукор – 1.5 – 2 ст.л;
- ягоди – 400 гр;
- сіль – 0.5 ч.л;
- рослинна олія – 1 ст.л;
- сода – 1 ч.л.
Покроковий процес приготування
Змішуємо всі інгредієнти (крім ягід) вмисці і ретельно перемішати їхвіночком. Тепер добре посипаємо лівудолоню борошном, кладемо на борошностолову ложку тіста, зверху – ягоди,потім вмочаємо пальці правої в борошноі швидко защипуємо краю пиріжка.Кладемо в уже розігріте масло насковороду.
Смажимо пиріжки під кришкою, по 3хвилини з кожного боку. Якщо в процесівикладання в олію з’явилися розриви,підправте тісто ложкою, воно швидкосклеюється. Щоб стекли надлишки олії,готові пиріжки викладайте спочатку напаперовий рушник, а через пару хвилинв тарілку або каструлю, яку потрібнонакривати кришкою.
Начинка для таких пиріжків, може бутибудь-якою на ваш смак.