Варення для тертого пирога можна взяти будь-яке, але краще не використовувати занадто рідке, пише Тутка
Також не дуже зручно буде знаходити в начинці великі кісточки, наприклад, від вишні. Беремо те, що знайдеться, прокладаємо між шарами тертого пирога і випікаємо!
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 200 г маргарину
- 250 г цукру
- 1 ч. л. ваніліну
- 1 ч. л. розпушувача
- 500 г борошна
- 200 г джему або варення
Приготування
1. Розтопіть маргарин, потім вилийте в глибоку миску.
2. Змішайте розтоплений маргарин з яйцями, цукром і ваніліном.
3. Просійте борошно, змішайте з розпушувачем і додайте до решти інгредієнтів. Вводити борошно потрібно поступово, ретельно перемішуючи.
4. Замісіть тісто і розділіть його на 2 частини. Одна з них повинна бути трохи більшою за іншу. Потім меншу частину тіста поклади до холодильника на 1 годину.
5. Більшу частину тіста розкачайте і покладіть в форму для випічки. Попередньо застеліть форму пергаментним папером, змащену маслом.
6. Викладіть на тісто джем або варення. Рівномірно розподіліть на поверхні.
7. Дістаньте з морозилки другу частину тіста і натріть її на терці, рівномірно покриваючи начинку. Я іноді лінуюся класти тісто до морозильної камери і просто рву його маленькими шматочками перед тим, як викласти поверх начинки.
8. Покладіть пиріг в розігріту до 190-200 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.
Смачного!