Паски, які я завжди готую на Великдень: приголомшливий результат

24 квітня 2024 р. 10:37

Поспішаю поділитися з вами рецептом дивовижних пасок. Зберігайте рецепт і обов’язково приготуйте на Великдень. За текстурою паски виходять вологими, ніжними, довго не черствіють і залишаються свіжими.

Ділюся рецептом приготування:
1. Приготуємо опару. Молоко нагріваємо, необхідну кількість свіжих дріжджів кришимо руками і додаємо в тепле молоко. Також додаємо цукор та борошно (всі пропорції для рецепту залишу наприкінці статті), добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Накриваємо миску плівкою та залишаємо в теплому місці.

2. Для приготування пасок я завжди купую живі дріжджі, вони краще піднімають здобне тісто і надають аромату випічці. Якщо дріжджі свіжі та гарної якості, опара підійде за 15-20 хвилин. Тепер вона готова до подальшої роботи.

3. Нам знадобиться 3 яйця та 4 жовтки, тому акуратно відокремлюємо білки від жовтків, білки відкладаємо убік, вони знадобляться для глазурі. Перекладаємо в миску яйця та жовтки, додаємо цукор, сіль, ванілін.

4. Збиваємо приблизно 3-4 хвилини, яєчна маса повинна посвітлішати і трохи збільшитися в об’ємі.

5. У чашу від блендера висипаємо все борошно, яке попередньо просіюємо, потім перекладаємо опару, що підійшла. Вимішуємо одну хвилину (я замішую тісто в планетарному міксері з насадкою гак).

6. Потім додаємо яєчну суміш та згущене молоко.

7. Перемішуємо до однорідності.

8. Вводимо в тісто розм’якшене вершкове масло, вимішуємо протягом 10 хвилин.

9. Додаємо в тісто цедру апельсина, кокосову стружку, цукати, ще раз добре перемішуємо.

10. Перекладаємо тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою, рушником, залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.

 

11. Тісто, що підійшло, обминаємо (прибираємо надлишки вуглекислого газу, насичуємо киснем).

 

12. Розділяємо на кілька частин, кожну частину трохи обминаємо та формуємо у вигляді кулі.

 

Я взяла форми для пасок діаметром 10 см, розділила тісто на 4 частини по 450 г і одну форму діаметром 7 см, у неї поклала залишки тіста, вийша маленька паска.

13. Розкладаємо тісто по формам. Орієнтуємося на те що за об’ємом тісто має займати більше половини форми, а в ідеалі форма має бути заповнена на 1/3 .

 

14. Залишаємо паски на вистоювання, поки тісто не збільшиться вдвічі.

 

15. Випікаємо 35 хвилин при температурі 180 градусів, готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

 

16. Теплі паски покриваємо білковою глазур’ю. Готуємо її із білків, які ми відклали. Саму глазур я готую так: нагріваю білки з цукром на водяній бані до 65 градусів, потім знімаю з вогню і збиваю відразу до пишності.

 

17. Паски я прикрасила кокосовою стружкою, арахісом у шоколаді, рисовими кульками. Готуйте, радуйте своїх близьких, рідних, друзів смачними домашніми паски, які не зрівняються з покупними.

 

Інгредієнти:

Вихід паски: 4 шт. діаметром 10 см.

Опара:

молоко – 200 мл
дріжджі свіжі – 30 г
цукор – 1 ст. л.
борошно – 3 ст. л.


Тісто:

борошно – 600 г
яйця – 3 шт.
жовток – 4 шт.
цукор – 100 г
сіль – дрібка
ванілін – за смаком
згущене молоко – 250 г
вершкове масло – 150 г (м’яке, заздалегідь дістаньте з холодильника)
цедра апельсина
кокосова стружка – 100 г
цукати – 150 г
Білкова глазур:

білки – 100 г
цукор – 150 г
Для прикрас:

арахіс у шоколаді
рисові кульки
кокосова стружка

 

джерело 
 

Читайте також