В результаті застосування такої технології завитки виходять дивно м’якими, просочуються сметаною і по всьому будинку розноситься приголомшливо смачний аромат випічки.
Говорити про всі достоїнства цих завитків просто не має сенсу. Просто прочитайте рецепт, подивіться відео, і вам все стане зрозуміло.
Для рецепту вам знадобиться:
Для тіста:
● 350 г борошна
● 3 г сухих дріжджів
● 100 г молока
● 50 г цукру
● 50 г якісного жирного (82%) маргарину; якщо зовсім проти маргарину, візьміть вершкове або рослинне масло
● 70 г сметани
● 3.5 г солі
Для начинки:
● 500 г сиру
● 1 яйце
● 100 г цукру
Для заливки:
● 200 г сметани
● 1 столова ложка цукру
З наведеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 20 завитушок з сиром
Приготування:
У тепле молоко всипте сухі дріжджі, додайте пів чайної ложки цукру, 2 – 3 чайні ложки борошна (із загальної норми). Все розмішайте до однорідного рідкого тіста і залиште хвилин на 30 – 40 до появи пінної шапочки.
Борошно просійте. Додайте сіль, цукор і все розмішайте, щоб всі сухі інгредієнти рівномірно розподілилися за обсягом.
Додайте в борошняну суміш розм’якшений маргарин, сметану і розітріть у крихту.
Влийте дріжджову бовтанку і замісіть тісто середньої консистенції – не дуже туге, але і не дуже м’яке. Оскільки борошно скрізь різне в процесі замісу можете додати трохи борошна (якщо тісто вийшло рідкуватим і погано тримає форму) .
Замішане тісто накрийте і залиште в спокої хвилин на 10 – 15. За цей час борошно вбере вологу, утворює клейковину і тісто буде простіше вимісити.
Відпочиле тісто гарненько вимісити до гладкого однорідного стану.
Готове тісто накрийте і залиште в теплі до подвоєння в обсязі.
Якщо маєте в своєму розпорядженні час, тісто обімніть і дайте підійти вдруге. Якщо часу немає, можна обробляти.
Для сирної начинки сир розітріть з яйцем і цукром в однорідну масу. Якщо сир надмірно вологий, вам може знадобитися додати в начинку трохи борошна або тертих сухарів.
Тісто розкачати в прямокутник товщиною 0.5 – 1 см.
Розкладіть сирну начинку.
Поверніть тісто з начинкою в нещільний рулет.
Наріжте рулет на шматочки бажаної товщини. У мене їх вийшло рівно 20.
Сирні завитки вільно розкладіть на деко, застелене папером для випічки, накрийте і залиште хвилин на 40 для вистоювання.
У процесі вистоювання завитки повинні значно збільшитися в обсязі.
За 5 – 7 хвилин до посадки в духовку змастіть завитки розбовтаним яйцем.
Випікайте при 180 – 200 С до зарум’янювання.
Для заливки змішайте сметану з цукром.