Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 1 стакан;
- яйця – 2 шт;
- кефір – 1 стакан;
- сіль, цукор і сода по 0.5 ч.л;
- шинка або ковбаса – 100 г;
- сир – 70 г;
- помідор – 1 шт;
- перець солодкий – 1 шт;
- кріп, петрушка і зелений лук по смаку.
Процес приготування
З’єднуємо кефір з цукром, сіллю і содою, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
Шинку і солодкий перець ріжемо соломкою, помідори ріжемо кружальцями і видаляємо ложечкою рідку частину з насінням.
Сир тремо на великій тертці, зелень дрібно ріжемо.
Змішуємо всі продукти, вимішуємо тісто, додаючи просіяне борошно.
Розігріваємо олію на сковороді, викладаємо тісто столовою ложкою і обсмажуємо оладки з двох сторін до рум’яності.
Готові оладки спочатку викладаємо на паперові рушники, потім складаємо на тарілку.
Порада: кефір ви можете замінити натуральним йогуртом без добавок, в саме тісто також додавайте продукти на смак. Наприклад, це можуть бути печериці, гострий перчик, оливки і т.д. Можна спекти і не оладки, а великі млинці – піци.