На 1-літрову банку:
- огірки, 1 цибулина,
- 3 зубці часнику,
- по 5 горошин чорного і духмяного перцю,
- 0,5 л води,
- 4 ч. ложки цукру,
- 2 ч. ложки солі,
- 4 ст. ложки оцту (9%).
Приготування
Огірочки помити і замочити в холодній воді на 3-4 години. Потім в літрову банку покласти маленьку цибулину, часник, духмяний перець, лавровий лист. Скласти огірочки. Приготувати маринад.
Взагалі, якщо дотримуватися рецепта з журналу, то огірки треба відразу залити киплячим маринадом і стерилізувати 10 хв., АЛЕ я цього не роблю. Я двічі заливаю огірки окропом і тільки потім (на третій раз) маринадом.
Закручую, але не закутую, залишаю остигати банки прямо так, і на наступний день ховаю в льох!