Ніжний та мегасмачний краківський сирник

22 травня 2018 р. 20:20

Ви можете любити чизкейки, ватрушки і іншу випічку з сиру, але краківський сирник – це щось інше, особливе. Начинка у ньому виходить неймовірно повітряною і легкою, а ніжне пісочне тісто відмінно доповнює її.

Мало тіста і багато начинки – ось секрет цього чудового сирника. Трохи повозитися з ним доведеться, але він того вартий.

Складові:

    Сир – 1 кг
    Яйце – 1 шт.
    Яєчні білки – 8 шт.
    Яєчний жовток – 8 шт.
    Вершкове масло – 225 г
    Цукрова пудра – 375 г
    Ванілін – 2 г
    Крохмаль – 3 ст. л.
    Ізюм – 100 г
    Пшеничне борошно – 250 г
    Сіль – 1 дрібка.

Приготування:

    125 г м’якого масла збийте з 125 г цукрової пудри. Додайте 1 яйце, ванілін, перемішайте. Просійте борошно. Замісіть тісто, а потім поставте його холодильник на годину.
    Відріжте трохи більше половини тіста і розкачайте його в пласт. Викладіть його на деко, застелене пергаментом.
    Проколіть в декількох місцях виделкою. Поставте форму в холодильник на півгодини.
    Після цього відправте основу в духовку, розігріту до 180 градусів, на 12-15 хвилин.
    Приготуйте начинку. Перетріть сир через сито. Збийте його в блендері до отримання однорідної маси.
    Потім збийте розм’якшене вершкове масло, що залишилося, з 200 г цукрової пудри.
    Продовжуючи збивати, додавайте по одному жовтки і по ложці сиру, поки не використаєте всю масу.
    Збийте яєчні білки з дрібкою солі. Додайте 50 г цукрової пудри і збивайте до утворення щільної піни. Додайте підготовлені родзинки і крохмаль.
    У сирну масу додайте яєчні білки, повільно перемішуючи.
    Готовий корж викладіть у форму, поверх – сирну начинку.
    Розкачайте тонко тісто. Наріжте його смужками і викладіть їх у вигляді решітки наверх начинки.
    Поставте форму з сирником в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
    Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте сирнику постояти годину.
    Подавайте смачний сирник до ароматного чаю або кави. Любителі солодкого захочуть полити сирник глазур’ю. Просто збийте лимонний сік і цукрову пудру. Дуже смачно!

Смачного!

Джерело: wworld.com.ua

Читайте також