Це рецепт паски легендарної Дарії Цвек. Печіть, не сумнівайтеся: усе вдасться!
- 1 кг борошна (не більше і не менше);
- 400 г молока;
- 10 жовтків;
- 100 г дріжджів;
- 200 г масла або маргарину;
- 300 г цукру;
- 100 г родзинок;
- 0,5 ч. ложки солі;
- цедра лимона.
Приготування:
Замісити опару: дріжджі розчинити у теплому молоці, додати 100 г цукру і 200 г борошна, добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвоє.
Відтак додати решту цукру, жовтки, сіль і борошно, вимісити, додати родзинки, цедру. Замісити до однорідності і наприкінці влити розтоплений, але охолоджений жир.
Місити приблизно 10–15 хв, поки тісто не почне відставати від рук. Поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвоє. Тоді його прим’яти і зачекати, щоб знову підросло.
Розкласти тісто у форми, заповнюючи 1/3 об’єму, дати знову піднятись удвоє.
Духовку нагріти до температури 200 °С. Поставити паски і через 10 хв зменшити температуру до 170–160 °С. Випікати ще 50 хв.
З цієї порції виходить 3 паски діаметром приблизно 18, 20 і 25 см.