Незрівнянно смачний німецький маковий пляцок з сиром

28 травня 2019 р. 17:36

Німецький маковий пиріг – сирний десерт, яким хочеться насолоджуватися знову і знову. Десерт виходить в міру солодким, ніжним і дуже смачним. І сподобається всім, хто любить начинку з сиру і маку.

Десерт виходить в міру солодким, ніжним і дуже смачним. І сподобається всім,хто любить начинку з сиру і маку. Десерт простий у приготуванні. В його основі пісочнетісто, а начинка – кремова і волога. Пиріг чудово підійде для сімейного чаювання.

Необхідні продукти

Для тіста

  • пшеничне борошно – 210 гр
  • вершкове масло – 90 гр
  • цукор – 80 гр

Для начинки

  • молоко – 450 мл
  • вершкове масло – 60 гр
  • цукру – 90 гр
  • мак – 100 гр
  • манка – 90 гр
  • куряче яйце – 1 шт
  • сир – 150 гр

Приготування німецького макового пляцка

У невелику каструлю вливаємо молоко, додаємо цукор, мак і вершкове масло. Всеперемішуємо, ставимо на плиту і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. А потімзнімаємо каструлю з вогню і вводимо в неї манну крупу, не перестаючи помішувати.

Готову масу залишаємо остигати на 20 хвилин.

У миску кладемо сир, вбиваємо куряче яйце і додаємо дрібку солі. Все збиваємоблендером до однорідної маси. Додаємо в неї макову масу і збиваємо все ще разблендером до однорідності.

Приготуємо тісто. У миску кладемо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор іпшеничне борошно. Все перетираємо руками до стану крихти. Можна такожвикористовувати спеціальний подрібнювач.

Беремо роз’ємну форму для випічки (діаметр 18 см.) та застилає пергаментнимпапером. На дно викладаємо трохи більше половини підготовленої крихти. Добрерозподіляємо і злегка утрамбовуємо ложкою.

Зверху викладаємо підготовлену начинку, розподіляємо. І присипаємо тістом, що залишилося.

Пиріг ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 40-50 хвилин,при режимі «верх–низ». Готовому пирогу даємо повністю охолонути і акуратновиймаємо з форми. А потім подаємо до столу.

Джерело

Читайте також