Інгредієнти:
- перець болгарський — 500 грамів,
- перець гострий червоний — 20 грамів,
- часник — 50 грамів,
- оцет столовий — 1 ст. ложка,
- цукор — 1 ст. ложка,
- сіль — 0,5 ст. ложки.
Процес приготування:
Солодкий перець миємо, розрізаємо кожен стручок на половинки, вирізаємо внутрішні перегородки і видаляємо насіння.
Нарізаємо м’якоть перців скибочками середнього розміру.
Стручок гострого перцю нарізаємо невеликими шматочками прямо з насінням або без нього, якщо не хочете, щоб ваша аджика була дуже гострою.
Головку часнику розбираємо на зубчики і очищаємо кожен з них від лушпиння.
У чашу кухонного комбайна перекладаємо солодкий і гострий перець, а також зубчики часнику.
Подрібнюємо овочі протягом хвилини. Також можна пропустити перець і часник через м’ясорубку.
В отриману перцево-часникову масу вливаємо столовий оцет.
Сюди ж всипаємо цукор.
І після цукру в перцево-часникову масу всипаємо сіль.
Тепер аджику перемішуємо і залишаємо хвилин на 30 при кімнатній температурі.
Аджика з солодкого перцю готова. Зберігати аджику з солодкого перцю потрібно в холодильнику, в баночці під кришкою — так вона простоїть досить довго.
Завдяки тому, що аджика з солодкого перцю сира, інгредієнти не проварюються, вітаміни в ній збережені в максимально повному обсязі, так що приправа виходить не тільки смачною, але ще й корисною, інформує Ukr.Media.