Неймовірно смачна закуска на зиму — Аджика з болгарського перцю з часником

04 вересня 2019 р. 15:06

Закуска виходить досить гострою, має приємний перцевий аромат.

Інгредієнти:

  • перець болгарський — 500 грамів,
  • перець гострий червоний — 20 грамів,
  • часник — 50 грамів,
  • оцет столовий — 1 ст. ложка,
  • цукор — 1 ст. ложка,
  • сіль — 0,5 ст. ложки.

Процес приготування:

Солодкий перець миємо, розрізаємо кожен стручок на половинки, вирізаємо внутрішні перегородки і видаляємо насіння.

Нарізаємо м’якоть перців скибочками середнього розміру.

Стручок гострого перцю нарізаємо невеликими шматочками прямо з насінням або без нього, якщо не хочете, щоб ваша аджика була дуже гострою.

Головку часнику розбираємо на зубчики і очищаємо кожен з них від лушпиння.

У чашу кухонного комбайна перекладаємо солодкий і гострий перець, а також зубчики часнику.

Подрібнюємо овочі протягом хвилини. Також можна пропустити перець і часник через м’ясорубку.

В отриману перцево-часникову масу вливаємо столовий оцет.

Сюди ж всипаємо цукор.

І після цукру в перцево-часникову масу всипаємо сіль.

Тепер аджику перемішуємо і залишаємо хвилин на 30 при кімнатній температурі.

Аджика з солодкого перцю готова. Зберігати аджику з солодкого перцю потрібно в холодильнику, в баночці під кришкою — так вона простоїть досить довго.

Завдяки тому, що аджика з солодкого перцю сира, інгредієнти не проварюються, вітаміни в ній збережені в максимально повному обсязі, так що приправа виходить не тільки смачною, але ще й корисною, інформує Ukr.Media.

Читайте також