Найсмачніший торт-сметанник нашвидкоруч

10 березня 2018 р. 18:30

Цілком ймовірно, що саме сметанний торт (в народі сметанник) – один з перших «серйозних» десертів, який освоюють дівчатка, коли вчаться готувати. Існує дуже багато різних рецептів сметанника, простих і вигадливих, з піщаними і бісквітними коржами та зі всілякими добавками.

Але цей сметанник швидкого приготування, просто не можна обійти стороною. Приготувавши цю смакоту, ви по достоїнству оціните ці ласощі з повітряними коржами і ніжним сметанним (а як же інакше) кремом!

Простий рецепт сметанника

Цей торт – знахідка для працюючих господинь, а також для тих, хто тільки осягає ази кондитерської майстерності. Адже при мінімумі докладених зусиль, ви отримаєте дуже привабливий і смачний десерт. Коржі можна і в мультиварці спекти – вийдуть ще більш пишними і повітряними. 30-35 хвилин в режимі «Випічка» цілком достатньо.

Складові:

100 г вершкового масла

2 яйця

200 г згущеного молока

1 ч. л. розпушувача

8 ст. л. борошна

700 г сметани 20% -ї жирності

100 г цукрової пудри

1 ст. л. какао-порошку

Приготування:

1. Розм’якшене при кімнатній температурі масло збийте з яйцями. Продовжуючи збивати, додайте згущене молоко. Борошно просійте з розпушувачем і лопаткою вмішайте в масу. Тісто має вийти за консистенцією як густа сметана. Розділіть тісто навпіл, в одну з частин додайте какао, перемішайте.

2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Одну частину тіста вилийте в одну роз’ємну форму, змащену олією. Іншу частину тіста – в іншу форму. Якщо дозволяє духовка і інвентар, випікати можна два коржа одночасно (приблизно 20 хвилин). Якщо двох форм немає, випікайте по черзі або використовуйте сковорідки.

3. Готові коржі акуратно вийміть з форм. Коли охолонуть, зріжте кромку (0,5-0,7 мм) та розкришіть по окремим мискам. Потім акуратно розріжте коржі вздовж на 2 частини. В результаті у вас повинно вийти 2 темних і 2 світлих коржа.

Приготуйте крем. Для цього протягом декількох хвилин збивайте сметану з цукровою пудрою.

На тарілку викладіть один світлий корж, змастіть його кремом, накрийте коричневим коржем, який також рясно змастіть. Продовжуйте збирати торт, дотримуючись черговості. В останньому коржі зробіть проколи вилкою, полийте його кремом, що залишився, змастіть боки торта і посипте крихтою.
Помістіть виріб в холодильник мінімум на 4 години.

Рекомендуємо для приготування крему брати саме цукрову пудру, оскільки цукор, який не розчиниться повністю в сметані, буде неприємно хрустіти на зубах. У крихту, якщо бажаєте, можете додати рубані волоські горіхи, до речі, їх також можна розмістити і між коржами.

Приготуйте сметанник, це дуже смачно! І не забудьте поділитися рецептом з друзями.

Джерело: wworld.com.ua

Читайте також