Яблука - унікальні фрукти!
Універсальні і доступні, на кухні вони можуть творити з стравами справжні чудеса, інформує Ukr.Media.
Це стосується як випічки, так і десертів.
Чого тільки коштує запечений з яблуками різдвяний гусак або звичайна шарлотка до чаю, смак якої багато хто віддає перевагу різним складним тортів.
Але з випічки готують не тільки шарлотку, а й інші рецепти.
Далі наведемо кілька варіантів, щоб ви визначилися і спекли самий смачний пиріг з яблуками.
Яблука: які сорти краще всього підходять
Якщо говорити про випічці з яблуками, то одна з головних складових успіху - правильно обраний сорт.
З пісочного тіста
Помітно більше часу піде на приготування яблучної випічки з пісочного тіста (так як і саме тісто і начинка вимагають ретельного уваги до себе), але результат дійсно того варте!
Для тіста 3 жовтки змішати з 50 гр. цукру, додати 200 гр.м'якого вершкового масла, 350 гр.борошна, замісити тісто, розділити на 3 частини і відправити його на 1 годину в холодильник.
В цей час зайнятися начинкою.
Нарізані часточками яблука обсмажити на вершковому маслі з цукром і протушкувати до повного випаровування рідини.
На один шар маси викласти остигнула начинку, зверху покрити шаром збитих жовтків (3 шт), накрити другим шаром, а третій натерти на тертці в якості декору.
Час випічки - 40 хвилин при 180 градусах.