Найкращі рецепти сирних запіканок

25 квітня 2018 р. 18:30

Сир – незамінний компонент повноцінного і здорового раціону. Він багатий вітамінами, мінералами і амінокислотами, що і складає його високу живильну цінність. Казеїн, що міститься в сирі, може замінювати білки тваринного походження, до того ж він більш засвоюваний. Кальцій і фосфор крім того, що зміцнюють кісткову тканину, ще й допомагають організму метаболізувати жир більш ефективно.

Дієтологи радять вживати цей корисний кисломолочний продукт всім, хто піклується про своє здоров’я і стежить за стрункістю фігури. Існує дуже багато рецептів з використанням сиру. Але ми сьогодні зупинимося на смачних і низькокалорійних запіканках: вони готуються без цукру і борошна.

Сирні фітнес-запіканки

1. Сирно-бананова запіканка

Інгредієнти :

400 г знежиреного сиру
2 яйця
4 банани
2 ч. л. кориці
Приготування:

Очищені і нарізані шматочками банани помістіть в чашу блендера, подрібніть.
Додайте до бананів яйця, збийте. Потім – сир і корицю. Збивайте до отримання однорідної маси.
Вилийте масу в форму для запікання (краще всього силіконову) і відправте в духовку на 35 хвилин. Випікайте при 180 градусах.
Подавайте з медом або джемом. За бажанням можете додавати в запіканку ягоди, фрукти, сухофрукти або горіхи.
2. Сирно-вівсяна запіканка
Інгредієнти :

200 г знежиреного сиру
1 невелике яйце
60 г вівсяних пластівців
стевія за смаком
Приготування :

Залийте пластівці гарячою водою, накрийте кришкою і залиште на 20-30 хвилин.
У блендері змішайте сир з яйцем і стевією, додайте вівсянку. Перемішайте все до однорідності.
Викладіть масу в форму і випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Це чудова фітнес-запіканка на сніданок.

3. Сирно-медова запіканка
Інгредієнти :

300 г 9% -го сиру
2 ст. л. меду
2 ст. л. манної крупи
2 ст. л. сметани
1 яйце
1 дрібка соди
1 дрібка сухих дріжджів
Приготування :

Змішайте в блендері сметану, яєчний жовток і мед. Потім додайте манку, соду і дріжджі. Збийте все до отримання однорідної маси і дайте постояти півгодини при кімнатній температурі.
Білок збийте в круту піну і додайте до основної маси, акуратно перемішайте ложкою.
Перелийте масу в форму і випікайте при температурі 200 градусів до готовності.
Подавайте запіканку зі сметаною, йогуртом або джемом.
4. Сирно-ягідна запіканка
Інгредієнти :

300 г сиру
70 г манної крупи
1 яйце
350-400 г свіжих або заморожених ягід
1/2 ч. л. соди
Приготування :

Збийте яйце з содою, додайте 2 столові ложки манки і протертий через сито сир. Ретельно перемішайте.
На дно форми для запікання насипте трохи манки, щоб запіканка в процесі випікання не пристала.
Викладіть масу в форму, зверху трохи посипте залишками манки і відправте в духовку на 20-30 хвилин.
5. Сирна запіканка з родзинками і курагою
Інгредієнти :

500 г знежиреного сиру
3 яйця
5 ст. л. манної крупи
1 ст. л. розпушувача
25 г родзинок
25 г кураги
стевія за смаком
сіль 1 дрібка.
Приготування:

Родзинки і курагу залийте окропом і залиште на 10 хв. Потім злийте воду, курагу наріжте дрібними шматочками.
Збийте 3 жовтки зі стевією, додайте розпушувач і манку. Змішайте все з сиром.
Білки збийте окремо з дрібкою солі. Акуратно з’єднайте їх з сирною масою. Додайте родзинки і курагу.
Вилийте готову масу в вогнетривку форму, застелену пергаментом. Поставте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин, поки верх запіканки не стане золотистим.
Подавайте запіканку теплою, з натуральним йогуртом.
6. Сирна запіканка з яблуком і маком
Інгредієнти :

70-80 г сиру
1 яйце
1-2 ст. л. меду
1 середнє яблуко
1 ст. л. маку
Приготування:

Збийте сир з яйцем до однорідності.
Додайте в сирну масу мед, мак і дрібно нарізане яблуко.
Випікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 ° С або готуйте в пароварці протягом 20-25 хвилин.
Дуже зручний і швидкий рецепт!

7. Сирна запіканка з грушею
Інгредієнти:

800 г сиру
2 груші
3 яйця
7-8 ст. л. вівсяних пластівців
стевія за смаком
150 мл молока
Приготування:

Змішайте сир, яйця і стевію. Додайте вівсяні пластівці, влийте молоко і перемішайте.
Половину маси викладіть на змащене маслом деко. Зверху – очищені і порізані груші (краще сорту «Конференц»). Потім – залишки сирної маси.
Помістіть в духовку і випікайте 50 хвилин при температурі 180-185 градусів.
Груша покращує травлення. А використання вівсяних пластівців замість манки знижує калорійність до 98 Ккал на 100 г.

Навіть коли ви худнете, не відмовляйте собі в десертах.

Джерело: wworld.com.ua

Читайте також