Сьогодні ми приготували до вашої уваги підбірку рецептів пісної грибної юшки. Хто бодай раз у житті спробує грибну юшку вже ніколи не забуде її смаку та аромату.
Найсмачніша грибна юшка виходить з сушених білих грибів, але якщо їх немає, можна використати і магазинні печериці.
На Святвечір грибна юшка є однією з 12 страв, які обов’язково мають бути на столі.
Пісна грибна юшка – карпатська
Карпатська грибна юшка – інгредієнти
Білі сушені гриби – 100 г.
Цибуля – 1-2 штуки.
Морква – 1 штука середнього розміру.
Картопля – 4-5 штук.
Корінь петрушки -1 штука.
Вода – 2,5 л.
Лавровий лист.
Олія.
Часник.
Сіль, перець.
Зелень.
Карпатська грибна юшка – приготування
Гриби попередньо замочуємо на кілька годин в холодній воді. Добре промиваємо та ставимо варити. Варимо на маленькому вогні близько години.
Після того, як гриби добре проварилися додаємо порізану кубиками картоплю та почищений корінець петрушки. Цибулю ріжемо дрібно кубиками, моркву тремо на морквяній тертці. Моркву з цибулею обсмажуємо на олії та додаємо до юшки.
Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист варимо ще 7-10 хвилин. Додаємо подрібнений часник (за смаком) та подрібнену зелень, знімаємо з вогню.