Найкраще тісто з картопляного відвару: ніжніше і смачніше пиріжків у мене не виходило

03 лютого 2024 р. 19:24

Додаю відвар в тісто, а картоплю в начинку. Домашні пиріжки з картоплею – ну дуже смачні. Якщо у вашому холодильнику закінчилися кефір і молоко, а пиріжків хочеться, виручить тісто на картопляному відварі.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 1 кг 300 г картоплі ( в очищеному вигляді )
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Для тіста:

  • 700 мл. відвару картопляного
  • 40 г пресованих дріжджів
  • 2 чайні ложки солі
  • 4 чайні ложки цукру
  • 4 столові ложки олії
  • 1 кг – 1 кг 100 г борошна

Приготування:

  1. Спочатку приготую начинку, картоплю очищаю від шкірки. Вага очищеної картоплі 1 кілограм 300 грамів.
  2. Заливаю водою, щоб картопля повністю покрило водою. Варю до готовності, не солю.
    Паралельно обсмажую цибулю на олії.
    Картопля готова; зливаю весь відвар в окрему миску, не виливаю в раковину.
  3. Картоплю мну, додаю цибулю і шматочок вершкового масла, перець за смаком. Вливаю трохи відвару, солю за смаком, перемішую.
  4. Начинка готова.
    Для тіста беру 700 мілілітрів картопляного відвару, він повинен бути теплим.
    Додаю в відвар цукор і пресовані дріжджі, борошно.
  5. Вихід тіста з даної кількості інгредієнтів 1 кг 780 г.
  6. Відразу після другого підйому добре обминаю тісто і ділю його на 29 рівних частин по ( + / – ) 60 г.
  7. Розтягую тісто в коржик, в центр кладу начинку.
  8. Формую пиріжки.
  9. Відправляю пиріжки в розігріту олію швом вниз.
  10. Смажу на середньому вогні до рум’яного кольору з двох сторін.
  11. Викладаю на паперові рушники.

Пиріжки виходять смачні і дуже ароматні.

Тісто м’яке, приємного вам приготування і смачного.

Смачного Вам!

Джерело

Читайте також