Інгредієнти:
Для начинки:
- 1 кг 300 г картоплі ( в очищеному вигляді )
- Цибуля 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
Для тіста:
- 700 мл. відвару картопляного
- 40 г пресованих дріжджів
- 2 чайні ложки солі
- 4 чайні ложки цукру
- 4 столові ложки олії
- 1 кг – 1 кг 100 г борошна
Приготування:
- Спочатку приготую начинку, картоплю очищаю від шкірки. Вага очищеної картоплі 1 кілограм 300 грамів.
- Заливаю водою, щоб картопля повністю покрило водою. Варю до готовності, не солю.
Паралельно обсмажую цибулю на олії.
Картопля готова; зливаю весь відвар в окрему миску, не виливаю в раковину. - Картоплю мну, додаю цибулю і шматочок вершкового масла, перець за смаком. Вливаю трохи відвару, солю за смаком, перемішую.
- Начинка готова.
Для тіста беру 700 мілілітрів картопляного відвару, він повинен бути теплим.
Додаю в відвар цукор і пресовані дріжджі, борошно. - Вихід тіста з даної кількості інгредієнтів 1 кг 780 г.
- Відразу після другого підйому добре обминаю тісто і ділю його на 29 рівних частин по ( + / – ) 60 г.
- Розтягую тісто в коржик, в центр кладу начинку.
- Формую пиріжки.
- Відправляю пиріжки в розігріту олію швом вниз.
- Смажу на середньому вогні до рум’яного кольору з двох сторін.
- Викладаю на паперові рушники.
Пиріжки виходять смачні і дуже ароматні.
Тісто м’яке, приємного вам приготування і смачного.
Смачного Вам!