Найкраще сало в часниковому маринаді. Це кращий рецепт, що я пробувала.

27 січня 2021 р. 20:06

ЗБЕРІГАЙТЕ ВІДРАЗУ 📌

Фейсбук перестав показувати мої пости у Вас в стрічці! Дуже Вас прошу залишити будь-який смайлик в коментарі і лайк! Дякую за допомогу🤗💗

Найкраще сало в часниковому маринаді. 👍👌Тепер мариную його тільки так, бо саме цей рецепт сподобався всім моїм родичам і знайомим.💑☝️

Список продуктів:

Сіль 120 г
Насіння гірчиці 1 ч. Л.
Лавровий лист сушений 2 шт.
Перець чорний горошком 5 шт.
Перець духмяний мелений 3 шт.
Вода 700 мл
Часник 4 зуб.
Сало 400 г

Спосіб приготування:

Свіже сало з м’ясними прошарками, часник, перець чорний горошком, перець запашний горошком, сіль, лавровий лист, насіння гірчиці, вода.
Приготуємо маринад для сала. У каструлю насипаємо сіль.
Також в каструлю всипаємо зерна гірчиці

Слідом за гірчичним зернами закладаємо в каструлю лаврові листи, горошини чорного і запашного перців.
Заливаємо спеції водою, перемішуємо. Ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо воду до кипіння. Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо маринад хвилин 5. Відставляємо каструлю з плити і даємо маринаду охолонути до теплого стану.
У теплий маринад додаємо подрібнений часник і залишаємо його остигати.
Ще не солоне сало поміщаємо в чисту банку.
Вливаємо в банку повністю остиглий часниковий маринад разом із зернами гірчиці, горошинами перцю, лавровими листами і подрібненим часником. Маринад повинен покривати сало повністю.
Закриваємо банку з салом кришкою і ставимо в холодильник на нижню полицю маринуватися на 3 доби. Невеликим шматочках сала буде досить і 2 доби.

Після того, як сало замаринувалося, дістаємо його з маринаду, злегка просушують від залишків рідини і поміщаємо в морозильну камеру хвилин на 10, а після нарізаємо тонкими скибочками і подаємо до столу.
Зберігаємо сало, приготоване за цим рецептом, в морозилці, а незадовго до подачі дістаємо його, щоб сало злегка відтаяло- так його зручніше буде нарізати.

Джерело

Читайте також