Найкорисніші страви української кухні

27 травня 2018 р. 21:44

Побутує думка, що українська кухня важка та калорійна. Але є страви, які дуже корисно вживати для здоров’я всього організму.

Холодець

Мало кому відомо, що холодець корисний для легенів і бронхів, а також суглобів, але тільки в тому випадку, якщо їсти його потроху і не часто.

Сало

Цей продукт здатний зміцнити імунітет, надати сил, зігріти, поліпшити травлення і навіть настрій.

Борщ

За допомогою наваристого борщу можна посилити захисні функції організму, прискорити обмін речовин і в цілому оздоровити травну систему.

Вареники

Особливо корисні вареники з вишнею, але і з капустою, картоплею і сиром теж не поступаються за своїми поживними властивостями.

Сирники або пиріжки з сиром

Головний інгредієнт цих страв – сир, а він корисний для кісткової системи, в тому числі і зубів.

Джерело: zdorovia.com.ua

Читайте також