Надзвичайно смачні та дієтичні сирні запіканки: 7 найкращих рецептів

04 червня 2018 р. 20:31

Сир – незамінний компонент повноцінного і здорового раціону. Він багатий вітамінами, мінералами і амінокислотами, що і складає його високу живильну цінність. Казеїн, що міститься в сирі, може замінювати білки тваринного походження, до того ж він більш засвоюваний. Кальцій і фосфор крім того, що зміцнюють кісткову тканину, ще й допомагають організму метаболізувати жир більш ефективно.

Дієтологи радять вживати цей корисний кисломолочний продукт всім, хто піклується про своє здоров’я і стежить за стрункістю фігури. Існує дуже багато рецептів з використанням сиру. Але ми сьогодні зупинимося на смачних і низькокалорійних запіканках: вони готуються без цукру і борошна.
 

1. Сирно-бананова запіканка

Інгредієнти :

    400 г знежиреного сиру
    2 яйця
    4 банани
    2 ч. л. кориці

Приготування:

    Очищені і нарізані шматочками банани помістіть в чашу блендера, подрібніть.
    Додайте до бананів яйця, збийте. Потім – сир і корицю. Збивайте до отримання однорідної маси.
    Вилийте масу в форму для запікання (краще всього силіконову) і відправте в духовку на 35 хвилин. Випікайте при 180 градусах.
    Подавайте з медом або джемом. За бажанням можете додавати в запіканку ягоди, фрукти, сухофрукти або горіхи.

2. Сирно-вівсяна запіканка

Інгредієнти :
Пропустить через 8

    200 г знежиреного сиру
    1 невелике яйце
    60 г вівсяних пластівців
    стевія за смаком

Приготування :

    Залийте пластівці гарячою водою, накрийте кришкою і залиште на 20-30 хвилин.
    У блендері змішайте сир з яйцем і стевією, додайте вівсянку. Перемішайте все до однорідності.
    Викладіть масу в форму і випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Це чудова фітнес-запіканка на сніданок.

3. Сирно-медова запіканка

Інгредієнти :

    300 г 9% -го сиру
    2 ст. л. меду
    2 ст. л. манної крупи
    2 ст. л. сметани
    1 яйце
    1 дрібка соди
    1 дрібка сухих дріжджів

Приготування :

    Змішайте в блендері сметану, яєчний жовток і мед. Потім додайте манку, соду і дріжджі. Збийте все до отримання однорідної маси і дайте постояти півгодини при кімнатній температурі.
    Білок збийте в круту піну і додайте до основної маси, акуратно перемішайте ложкою.
    Перелийте масу в форму і випікайте при температурі 200 градусів до готовності.
    Подавайте запіканку зі сметаною, йогуртом або джемом.

4. Сирно-ягідна запіканка

Інгредієнти :

    300 г сиру
    70 г манної крупи
    1 яйце
    350-400 г свіжих або заморожених ягід
    1/2 ч. л. соди

Приготування :

    Збийте яйце з содою, додайте 2 столові ложки манки і протертий через сито сир. Ретельно перемішайте.
    На дно форми для запікання насипте трохи манки, щоб запіканка в процесі випікання не пристала.
    Викладіть масу в форму, зверху трохи посипте залишками манки і відправте в духовку на 20-30 хвилин.

5. Сирна запіканка з родзинками і курагою

Інгредієнти :

    500 г знежиреного сиру
    3 яйця
    5 ст. л. манної крупи
    1 ст. л. розпушувача
    25 г родзинок
    25 г кураги
    стевія за смаком
    сіль 1 дрібка.

Приготування:

    Родзинки і курагу залийте окропом і залиште на 10 хв. Потім злийте воду, курагу наріжте дрібними шматочками.
    Збийте 3 жовтки зі стевією, додайте розпушувач і манку. Змішайте все з сиром.
    Білки збийте окремо з дрібкою солі. Акуратно з’єднайте їх з сирною масою. Додайте родзинки і курагу.
    Вилийте готову масу в вогнетривку форму, застелену пергаментом. Поставте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин, поки верх запіканки не стане золотистим.
    Подавайте запіканку теплою, з натуральним йогуртом.

6. Сирна запіканка з яблуком і маком

Інгредієнти :

    70-80 г сиру
    1 яйце
    1-2 ст. л. меду
    1 середнє яблуко
    1 ст. л. маку

Приготування:

    Збийте сир з яйцем до однорідності.
    Додайте в сирну масу мед, мак і дрібно нарізане яблуко.
    Випікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 ° С або готуйте в пароварці протягом 20-25 хвилин.

Дуже зручний і швидкий рецепт!

7. Сирна запіканка з грушею

Інгредієнти:

    800 г сиру
    2 груші
    3 яйця
    7-8 ст. л. вівсяних пластівців
    стевія за смаком
    150 мл молока

Приготування:

    Змішайте сир, яйця і стевію. Додайте вівсяні пластівці, влийте молоко і перемішайте.
    Половину маси викладіть на змащене маслом деко. Зверху – очищені і порізані груші (краще сорту «Конференц»). Потім – залишки сирної маси.
    Помістіть в духовку і випікайте 50 хвилин при температурі 180-185 градусів.

Груша покращує травлення. А використання вівсяних пластівців замість манки знижує калорійність до 98 Ккал на 100 г.

Навіть коли ви худнете, не відмовляйте собі в десертах.
 

Джерело: Жіночий світ

 

Читайте також