Прості в приготуванні за цим рецептом соковиті, ситні м’ясні човники стануть повноцінним обідом або вечерею для всієї родини. Приготувати їх нескладно і для спонтанних посиденьок. Навіть духовку включати не доведеться, а гості однозначно будуть ситі і задоволені.
Для тіста:
- борошно – 200 г
- кип’яток – 100 мл
- сіль – 1/2 ч.л.
- рослинна олію – 1 ст.л.
Змішуємо борошно з сіллю, а потім вливаємо кип’яток і швидко всеперемішуємо. Додаємо рослинну олію і продовжуємо вимішувати дотих пір, поки тісто не візьметься клубком.
Продовжуємо вимішувати на столі ще хвилин 5. На виході отримуємом’яке, еластичне, що не липнуче до рук тісто. Кладемо його вцелофановий пакет хвилин на 20 і переходимо до приготуванняначинки.
Для начинки:
- фарш – 400 г
- кабачок – 150 г
- зелена цибуля та петрушка – по невеликому пучку
- сіль, перець – за смаком.
Готуємо фарш, подрібнюємо зелень, натираємо кабачок на грубій тертці.
З’єднуємо фарш з кабачком і зеленню, солимо та перчимо до смаку ідобре вимішуємо.
Розкачуємо тісто тонким шаром і ділимо на частини.
На середину кожного квадрата викладаємо фарш і формуємо човники,роблячи защіпи по боках.
Готові човники перекладаємо на розігріту сковороду з рослинноюолією.
Ми залишаємо на середньому вогні до того моменту, як тісто знизупідрум’яниться.
Доливаємо в сковороду води з таким розрахунком, щоб човники булипокриті до середини. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь ізалишаємо хвилин на 15.
Човники готові. Їх можна розкладати по тарілках і подавати до столу.
Джерело