Цукор – 200 гр.
Яблука – 2 шт. ( 300гр)
Лимон – 1/2шт.
Борошно – 200гр.
Волоські горіхи – 150гр.
Сода – 1 год.л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – 1/4ч.л.
Яйце – 3шт.
Приготування:
2 яблука очистимо від шкірки і наріжемо кубиками. Кладемо в миску, додаємо сік половинки лимона і перемішуємо. Додаємо 200 гр цукру. Прибираємо в холодильник на 1 годину, щоб яблука дали сік.
150 гр волоських горіх кладемо в мішечок і роздавимо за допомогою качалки.
У миску просіваємо 200 гр борошна, додаємо 1 ч. л. соди і розпушувача. Додаємо волоські горіхи і перемішуємо. Через годину, коли яблука дали сік, перекладемо в миску, яйця розділимо на білок і жовток. Жовтки додамо до яблук і перемішуємо. Додаємо суху суміш з борошна і горіхів. Перемішуємо.
До білків додаємо трохи солі і збиваємо до стійких піків. Кладемо білки у два прийоми до тіста і перемішуємо. Форму змащуємо вершковим маслом. Ставимо в розігріту духовку. І випікаємо при 180 градусах 40-45 хвилин.