М’який всередині і з хрумкою скоринкою зовні: незвичайний яблучний пиріг

24 серпня 2018 р. 12:53

Інгрідієнти:

    Цукор – 200 гр.
    Яблука – 2 шт. ( 300гр)
    Лимон – 1/2шт.
    Борошно – 200гр.
    Волоські горіхи – 150гр.
    Сода – 1 год.л.
    Розпушувач – 1 ч. л.
    Сіль – 1/4ч.л.
    Яйце – 3шт.

Приготування:

2 яблука очистимо від шкірки і наріжемо кубиками. Кладемо в миску, додаємо сік половинки лимона і перемішуємо. Додаємо 200 гр цукру. Прибираємо в холодильник на 1 годину, щоб яблука дали сік.

150 гр волоських горіх кладемо в мішечок і роздавимо за допомогою качалки.

У миску просіваємо 200 гр борошна, додаємо 1 ч. л. соди і розпушувача. Додаємо волоські горіхи і перемішуємо. Через годину, коли яблука дали сік, перекладемо в миску, яйця розділимо на білок і жовток. Жовтки додамо до яблук і перемішуємо. Додаємо суху суміш з борошна і горіхів. Перемішуємо.

До білків додаємо трохи солі і збиваємо до стійких піків. Кладемо білки у два прийоми до тіста і перемішуємо. Форму змащуємо вершковим маслом. Ставимо в розігріту духовку. І випікаємо при 180 градусах 40-45 хвилин.

Джерело

Читайте також