Готується заливний пиріг з капустою швидко, можна сказати, нарізав,замісив...залив і все, а результат порадує всіх....
Для приготування заливного пирога приготуйте
Для начинки:
- капуста - 500 г;
- кріп - 50 г;
- сіль, перець - за смаком.
- Для тіста :
- яйця - 3 шт .;
- сметана - 5 ст. л .;
- борошно - 6 ст. л .;
- розпушувач- 1 ч. л .;
- сіль - 1 ч. л.
Якщо капуста молода (весна, початок літа), тоді досить просто накришити капусту, змішати з сіллю і начинка буде готова. А в інші пори року,ще
додати сіль і відтиснути руками.
Якщо капуста зовсім тверда (взимку), тоді її можна залити кип*ятком і через 2-3 хвилини витягнути, відкинути на друшляк і, коли охолоне, віджати руками, щоб відтиснути зайву рідину.
Для тіста збити в мисці яйця.
Потім додати сметану, борошно, розпушувач для тіста і сіль.
Збивати 1 хвилину, за цей час тісто стане гладким і світлим...
Форму для випічки добре змастити олією.
Викласти капусту ..посипати кропиком
Залити всю капусту тістом.
Заливний пиріг з капустою готовий відправитися в духовку....
Ставимо форму з пирогом в заздалегідь нагріту до 180* духовку.
Приблизно через 40 хвилин пиріг буде готовий і його можна буде витягнути з духовки.
Залишити остуджуватись прямо в формі. Потім нарізати на порційні шматочки і подавати на стіл.
Смачний заливний пиріг з капустою можна подавати з соусами різними, а я люблю з томатним соком)))