Завдяки короткій тепловій обробці, капуста зберігає майже всі свої корисні властивості, що дуже важливо, адже цей овоч багатий на вітаміни, клітковину, мінеральні солі, необхідними нашому організму. Тому смажена в яйці капуста – це не тільки ситне, швидке і недороге, але і корисне частування.
Шніцелі з капусти
Складові:
- 1 невеликий качан молодої капусти (вагою до 1 кг);
- 3 яйця;
- панірувальні сухарі;
- сіль, перець за смаком;
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
1. Головний секрет в приготуванні такої капусти – правильна нарізка. Качан повністю видаляти не можна, так як капустяне листя просто розваляться під час приготування. Зріж тільки виступаючу частину качана, качан наріж часточками.
2. Бланшируйте капусту в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Злегка остуди.
3. Яйця збий, посоли і поперчи за смаком. Опускай кожну капустяний скибочку в яйце, потім в сухарі, потім знову в яйце і відправляй на сковороду з розігрітою олією.
4. Смаж до зарум’янювання з кожного боку.
Тепер це одна з моїх улюблених страв з капусти! Така закуска прекрасно поєднується з будь-якою зеленню або соусом, наприклад, сметанним з часником.