Як же зробити так, щоб вся ця ароматна краса не зів’яла вже через пару днів? Сьогодні ми поділимося “рецептом”, який допоможе зберегти зелень свіжою довше. Вона зможе спокійно лежати в холодильнику тиждень, пише kenguru.
Беремо чисті сухі баночки. Відламуючи ніжки від зелені, якщо вони сильно довгі (петрушка, кріп або щось інше), складаємо її в банки так, щоб вона стояла. Не потрібно робити це занадто щільно. Акуратно накриваємо харчовою плівкою, а в ній робимо кілька дірочок ножем. Це потрібно, щоб проходило повітря. Ставимо в холодильник!
Краса цього секрету в тому, що вам не потрібно використовувати воду. Багато господинь наливають її в стакан, а потім, як букет, ставлять туди пучки своєї зелені. Це прекрасно, але в’яне вона в такому випадку так само, як і квіточки. Якщо ж зберігати зелень в повністю сухій банці, в яку ніяк не потрапить волога, то нічого не посприяє швидкому погіршення її стану.
Якщо у вас трохи зелені, то можна взяти одну баночку, а в ній зберігати одночасно кілька видів, наприклад, петрушку разом з кропом. Якщо ж у вас щось таке ж сильно ароматне, як кінза або м’ята, то краще зберігати окремо, щоб не дублювати запах на іншу зелень.