Яблучний пляцок з горіхами та кремом

11 лютого 2019 р. 17:38

Інгредієнти:

Яблучний корж:

  • 1 кг яблук
  • 4 яєчні жовтки
  • 150 г масла(маргарину)
  • 30 г пшеничного борошна
  • 1 столова ложка цукрової пудри
  • 40 г свіжих дріжджів
  • 2-3 столові ложки сметани
  • 1-2 чайні ложки кориці
  • 1-2 столові ложки сухарів
  • щіпка солі

Бісквіт:

  • 4 яйця
  • 4 столові ложки горіхів, обсмажених
  • 3 столові ложки сухарів
  • 4 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка пшеничного борошна
  • ½ чайної ложки порошку для випічки

Крем:

  • ½ л молока
  • 2 вершкові пудинги
  • 250 г масла
  • цукор на смак

Приготування

Яблучний корж: наріжте маргарин ножем разом з борошном, потім додайте яєчні жовтки, сіль, сметану, цукор та дріжджі. Якщо ми використовуємо свіжі дріжджі, змішаємо їх з цукром і теплою сметаною і даємо їм активуватись (залиште 15-20 хвилин). Швидко замісіть тісто.

Вистеліть форму 20 × 30 см  половиною тіста(бажано простелити папером для випічки). Натріть почищені яблука, посипте корицею і сухарями. Накрийте рештою тіста. Випікати близько 30 хвилин при 180 ° С.

Бісквіт: Білки збити  з цукром. Додати яєчні жовтки і  змішати. Потім додати  борошно з пекарським порошком, горіхами та сухарями. Обережно перемішати ложкою і випікати. Після випікання, наріжте на 2 коржі.

Крем: Зваріть пудинг на молоці, збийте масло, додайте охолоджений пудинг.

Збірка: горіховий бісквіт, маса, яблучний корж, маса, горіховий бісквіт. Зверху полийте  глазур’ю, осипте пшоколадною стружкою або кокосом.

Джерело: Ням ня

Читайте також