Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
масло вершкове та цукор по 200 г;
борошно та манна крупа по 150 г;
сіль щіпка;
розпушувач та кориця по 1 ч.л.
Для начинки необхідно взяти :
яблука чи айва, 5 шт;
масло вершкове, 40 г.
Процес приготування
Борошно просіюємо та з’єднуємо з манною крупою, сіллю цукром, розпушувачем, корицею. Останній інгредієнт ви можете не додавати, якщо не любите, але з яблучною начинкою ця спеція ідеально поєднується.
Яблука чудово замінюються будь-якими іншими фруктами та ягодами, ви можете брати свіжі чи заморожені. Але якщо берете з морозильної камери, трохи розморозьте та змішайте з крохмалем, щоб вони не сильно потекли під час запікання.
Форму для запікання накриваємо пергаментом та починаємо всі продукти викладати шарами.
Перший шар – крихта із сухих інгредієнтів.
Другий – шматочки фруктів або ягоди, терте яблуко і зверху терте вершкове масло.
Чергуємо шари, верхній – крихта, на яку натираємо вершкове масло.
Випікаємо за 180 градусів близько 40 хвилин.
Пиріг остудити у формі протягом 40 хвилин, потім прибирати форму і остудити на столі.
Виходить дуже ніжний, ароматний, розкішний пиріг, схожий на торт. Ви можете навіть прикрасити його кремом.