Просто все змішати по черзі і поставити в холодильник. Це чудове тісто виходить м’яке, хрустке, шарувате, смачне, готується так швидко, що просто паличка виручалочка.
Складові
- 650 гр Борошно
- 360 гр Вершкове масло (або маргарин)
- 220 мл Холодна вода
- 1 ч.л Сіль
- 1 ч.л Оцет 9%
Приготування
У глибоку миску просіюємо 650 гр. муки, беремо охолоджене вершкове масло 360 гр., тільки то з холодильника, можна замінити на вершковий маргарин. Обвалюю його в борошні і натираємо на крупній тертці. Трохи натерли перемішали з борошном і так трем все масло. Виходить ось така маслянисто-борошняна стружка.
Беремо 220 мл охолодженої води, я її заздалегідь поставила в холодильник, додаємо 1 ч.л. солі і перемішуємо до розчинення солі, додаємо 1 ч.л. 9 процентного оцту або лимонного соку. Перемішуємо і поступово додаємо в олійно-борошняну стружку. Тепер збираємо руками тісто в один клубок. Вимішувати не потрібно, потрібно лише зібрати тісто. Намагаємося робити якомога швидше, щоб масло не почало танути.
Надаємо йому прямокутної форми і поміщаємо у холодильник на 1 год. для охолодження.
Після цьго виймаємо його, розкатуємо у прямокутник. Злегка присипаємо мукою та складаємо пполам, одну частину на другу. Тепер пакуємо у пакетик та кладемо знову у холодильник на 30 хв. Тісто готове до викристання. Смачного!