Новорічні салати – смачні, красиві, ситні і, врешті-решт, вони пронизані певною магією. Адже коли готуєш їх, то обов’язково з гарним настроєм, у передчутті чогось незвіданого.
Готування традиційних новорічних салатів – справа банальна. Чималій кількості людей «приїлись» олів’є, «шуба» чи «мімоза»… Тому ми підготували кілька нових рецептів.
Салат «Снігова королева»
Інгредієнти: Рецепт приготування: Білки і жовтки розділіть і окремо натріть на середній тертці. Шинку і крабові палички подрібніть кубиками, а сир і яблуко – на тертці. Арахіс обсмажте і подрібніть в чаші блендера. Окремо подрібнені продукти заправте майонезом (крім яблука, горіхів і половини білків). В кільце, встановлене на таріль для подачі, викладіть першим шаром плавлений сир, потім жовтки, крабові палички, яблуко, шинку, арахіс, білки з майонезом. Зверху посипте білками без майонезу і приберіть на кілька годин в холодильник просочитися. Перед подачею кільце обов’язково зніміть. «Яскрава фантазія»
Інгредієнти: Рецепт приготування: У рецептурній кількості води розчиніть цукор, додайте оцет і в цьому розчині на 20 хвилин замаринуйте подрібнену кубиком цибулю. Сир і яйця подрібніть за допомогою великої тертки, а грудку поріжте квадратними скибочками. Коли всі інгредієнти підготовлені, можна приступати до складання страви. В салатне кільце шарами викладіть: м’ясо, моркву, яйця, кукурудзу, сир. Частина моркви і кукурудзи залиште для декору. Після того, як салат відстоїться і просочиться, зверху його прикрасьте кільцями з моркви, кропу, кукурудзи, огірка і перцю. Рухатися треба від країв до центру. Салат із куркою-гриль та домашнім сиром
Інгредієнти: Рецепт приготування: Курку обробіть з усіх боків сіллю і спеціями, дайте їй трохи промаринуватися, а потім обсмажте до готовності на грилі. Авокадо, цибулю і м’ясо наріжте соломкою. Шпинат порвіть руками, а черрі розріжте навпіл. Для заправки змішайте олію, оцет і цукор. Змішайте всі інгредієнти, полийте соусом, а перед самою подачею додайте сир і горіхи. Салат з копченою куркою та ананасом