Складові:
Для тіста:
✓ 2 склянки борошна
✓ 4 ст. ложки густої сметани
✓ 50-100 грам вершкового масла або маргарину
✓ 0, 5 склянки цукру
✓ 1 яйце
✓ ¼ ч. л. солі
✓ ¼ ч. л. соди
Для начинки:
✓ 1 стакан волоських горіхів
✓ 0,5 склянки цукру
✓ 2 ст. л. меду
✓ 1/8 ч. л. кориці
Рецепт приготування:
Змішати всі інгредієнти для тіста і замісити солодке тісто.
Розкачати тісто в пласт, залишаючи 1 край товстіший від іншого.
Тонкий край пласта змастити медом і посипати цукром і порізаними горіхами. Другий край змастити яйцем.
Загорнути пласт в рулет, починаючи з тонкого краю, після чого поміщаємо рулет на деко, змащене олією, зверху змастити яйцем.
Проколоти в деяких місцях рулет паличкою, щоб він не лопався.
Випікаємо рулет в добре розігрітій духовці до готовності.
Смачного!