Інгредієнти для коржа:
4 яєчних білка
150 г цукру
150 г мелених горіхів
5 столових ложок борошна
2 столові ложки дрібно нарізаних горіхів
пакетик порошку для випічки.
Інгредієнти для коржа з какао:
3 яйця
150 г цукру
6 столових ложок води
2 столові ложки какао
1 пакетик розпушувача
200 г борошна.
Інгредієнти для крему:
4 жовтки
150 г цукру
2 столові ложки борошна
сік і лимонна цедра (1 лимон)
150 г вершкового масла (80% жирності).
Інгредієнти для прикраси:
2 столові ложки мелених горіхів.
Спосіб приготування
1. Горіховий корж: збиваємо яєчні білки з сіллю, поступово додаємо цукор і перемішуємо, поки суміш не стане густою, як безе.
2. Додаємо мелені горіхи, нарізані горіхи, борошно змішане з розпушувачем, і добре перемішуємо за допомогою лопатки.
3. Готуємо форму (20 × 35 см), покриваємо папером для випічки і виливаємо суміш. Випікаємо близько 30-35 хвилин в попередньо розігрітій духовці при 180 °.
4. Після того, як корж пропечеться, виймаємо його з духовки і даємо охолонути.
5. Готуємо корж з какао: жовтки розтираємо з цукром. Збиваємо білки в піну і змішуємо з жовтками.
6. Додаємо воду, борошно, змішане з розпушувачем, і какао. Добре все перемішуємо і виливаємо в форму (20х30 см), змащену вершковим маслом і покриту папером для випічки.
7. Випікаємо близько 30-35 хвилин в попередньо розігрітій духовці при 180 °. Після того, як корж пропечеться, виймаємо його з духовки і даємо охолонути.
8. Готуємо крем: збиваємо жовтки з цукром, щоб вийшов однорідний крем. Додаємо борошно, лимонний сік і лимонну цедру.
9. Добре перемішуємо і відправляємо суміш на водяну баню. Безперервно помішувати до загустіння.
10. Після загустіння знімаємо крем з вогню і охолоджуємо. Коли крем охолоне, додаємо нарізане кубиками масло і збиваємо до отримання ніжного крему.
11. Горіховий корж акуратно розрізаємо на дві рівні частини. З коржа з какао зрізаємо тонку частину. На блюдо поміщаємо перший горіховий корж.
12. На нього намазуємо тонким шаром лимонний крем і пригладжує лезом ножа. На крем викладаємо корж з какао, обережно притискаючи кінчиками пальців.
13. На корж з какао намазуємо лимонний крем, рівномірно розподіляємо, а на крем поміщаємо другий горіховий корж.
14. Останній корж змащуємо рештою крему і рівномірно посипаємо меленими горіхами.
15. Пляцок потрібно охолодити протягом 2-3 годин, а потім можна нарізати на порції.
Смачного!
Джерело: wworld.com.ua