Інгредієнти
- Яблучне пюре 150 гр (уварити 350-450 грам свіжих яблук)
- Цукор 130 грам
- Білок з одного яйця
- І пюре і білок мают бути холодними (пюре я уварюю потім додаю цукор щоб повністю розтопився і ніч витримую у холодильнику)
- Для сиропу:
- Вода 100 мл.
- Цукор 170 гр
- Інвертний (глюкозний) сироп 80 гр (якщо хтось незнає що це за сироп, питайте я дам рецепт)
- Агар агар 6 гр
Приготування
Збити пюре з білком до пишної, густої, білої піни, яка не буде спадати з вінчиків. Потім зварити сироп: змішати всі необхідні інгредієнти і на середньому вогні довести до температури 110 градусів (або до проби на нитку, сироп з ложки буде стікати непреривною ниточною, а не обриватись каплями)
Збиваючи білок з пюре тонкою струйкою вливаємо сироп і збиваємо хвилини 3-5.
Зразу перекладаємо у кондитерський мішок і на силіконовий коврик або пергамент відсажуємо половинки майбутніх зефірок.
Лишаємо підсохнути годин на 8-12. Коли підсохне скріплюємо половинки і обсипаємо пудрою.
Смачного!!!
Рецептом поділилась: Надя Бурлачук