Дуже смачний домашній зефір. Ідеальний десерт для діток. Фото

29 жовтня 2018 р. 19:21

Пропонуємо вам рецепт домашнього зефіру.

Інгредієнти

  1. Яблучне пюре 150 гр (уварити 350-450 грам свіжих яблук)
  2. Цукор 130 грам
  3. Білок з одного яйця
  4. І пюре і білок мают бути холодними (пюре я уварюю потім додаю цукор щоб повністю розтопився і ніч витримую у холодильнику)
  5. Для сиропу:
  6. Вода 100 мл.
  7. Цукор 170 гр
  8. Інвертний (глюкозний) сироп 80 гр (якщо хтось незнає що це за сироп, питайте я дам рецепт)
  9. Агар агар 6 гр

Приготування

Збити пюре з білком до пишної, густої, білої піни, яка не буде спадати з вінчиків. Потім зварити сироп: змішати всі необхідні інгредієнти і на середньому вогні довести до температури 110 градусів (або до проби на нитку, сироп з ложки буде стікати непреривною ниточною, а не обриватись каплями)

Збиваючи білок з пюре тонкою струйкою вливаємо сироп і збиваємо хвилини 3-5.

Зразу перекладаємо у кондитерський мішок і на силіконовий коврик або пергамент відсажуємо половинки майбутніх зефірок.

Лишаємо підсохнути годин на 8-12. Коли підсохне скріплюємо половинки і обсипаємо пудрою.

Смачного!!!

Рецептом поділилась: Надя Бурлачук‎ 

Читайте також