Складові:
тісто
● яйце – 2 шт.
● цукор – 100 гр.
● розпушувач – 1 ч.л.
● маргарин або вершкове масло – 120 гр.
● борошно 350-400 гр.
для начинки:
● будь-які ягоди – 200-250 гр.
для заливки:
● яйце – 2 шт.
● сметана – 200 гр.
● цукор – 100 гр.
● борошно – 2 ст.л.
Приготування:
Яйця збити з цукровим піском. Додати розтоплений маргарин. Розмішати розпушувач з борошном і додати в тісто. Замісити тісто. Тісто має вийти як м’який пластилін.
Прибрати в холодильник на час приготування заливки.
Для заливки збити яйця з цукровим піском, додати сметану, борошно. З тіста зробити дно і високий бортик, щоб не вилилася заливка. Викласти ягоди і залити заливкою.
Випікати 35 хв. Пирогу дати охолонути.
Смачного!