Я хоч і люблю «возитися» з тістом, але цей рецепт — просто знахідка!
СКЛАДОВІ:
- Молоко — 500 мл
- Борошно пшеничне — 5 скл. (700 г)
- Цукор — 2 ст. л.
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Олія соняшникова — 2 ст. л.
- Дріжджі (сухі — маленький пакетик) — 11 г
Готувати тісто дуже просто.
Висипаю в миску 4 склянки борошна і дріжджі. Потім поступово наливаю тепле молоко, додаю цукор, сіль, соняшникову олію. Всі інгредієнти перемішую ложкою.
Потім поступово додаю ще склянку борошна. Тісто викладаю в целофановий пакет і прибираю в холодильник.
Готувати з такого тіста можна вже через 2 години. Але якщо тісто буде лежати в холодильнику довше — з ним нічого не станеться. Я часто роблю тісто з вечора. І готую щось смачненьке на наступний день.
Тісто готове. Дістаємо з пакета, легенько обвалюємо в борошні і формуємо пиріжки.
Готувати з цього тіста можна пиріжки з будь-якою начинкою. Можна смажити або випікати в духовці. Але смачніше, звичайно, пиріжки смажені.